Toeristische informatie

Er zijn allerlei mogelijkheden om aan heerlijk biologisch eten te komen in de omgeving. Hier staan een paar adressen voor u op een rijtje.

Biologische markt

Elke zaterdag is er een biologische markt in Frederiksoord, van 9:00 tot 14:00. Hier kun je onder andere verse groenten en fruit, brood, kaas en kleding kopen. Een leuk uitje, en bovendien een prachtige fietstocht!

www.biomarktfrederiksoord.weebly.com

 

Boer Sil en boerin Saar

Een biologisch bedrijf met hart voor mens, dier, en omgeving. Voor betrouwbare en lokale producten, met liefde gekweekt. Onder andere op de markt te verkrijgen. 

www.boer-sil.nl 

www.boerin-saar.nl 

 

Brood van de Bakstee

Voor heerlijk vers en biologisch brood kun je terecht bij de Bakstee in Wapserveen.  Elke zaterdag tussen 09:00 en 12:00 is er allerlei soorten brood en lekkernijen te verkrijgen. Een aanrader!

www.debakstee.nl

Bio winkel in Dwingeloo

Een gezellige biologische winkel met een persoonlijk randje. Hier kan je boodschappen doen, en het eventueel combineren met een wandeling door het natuurgebied Dwingelderveld. Geopend op dinsdag, vrijdag en zaterdag.

www.biowinkel-dwingeloo.nl

 

Boerderijwinkel ‘De Noaberhoeve’

Een biologisch dynamische zorgboerderij in Echten. Met veehouderij, tuinbouw en een leuke winkel. Woe, vrij en za is de boerderijwinkel geopend.

www.naoberhoeve.nl 

 

De Bospub

De Bospub is een favoriet eetplekje in de omgeving. Erg landelijk met een gezellig terras in het bos, aan de rand van een prachtig natuurgebied. Geopend in het weekend. 

www.bospub.nl

Natuurwater

Er is volop schoon natuurwater in de omgeving om te zwemmen en recreëren. Het Brandeven (voor stilteliefhebbers) is een paradijselijk ven midden in het bos.  De locatie is vlak achter de Uelenspieghel, op ongeveer 20 minuten loopafstand.

Zin in een wat grotere zwem excursie? Het Blauwe meer is een zandafgraving met helder blauw water, zeldzaam blauw voor Nederlandse begrippen. Te bereiken met de auto (20 min) of ongeveer 45 min met de fiets. 

Voor een kano avontuur kunt u terecht bij strand nijstad, vlakbij Hoogeveen. www.strandnijstad.nl.

Hunebedden, Havelte

d53Ze zijn imposant om te zien, en ademen een mystieke sfeer uit. Op slechts  een kwartiertje fietsafstand vanaf de Uelenspieghel kunt u deze bijzondere stenen uit de geschiedenis bewonderen. Grafstenen of rituele tombes, wat voelt u bij een bezoek? 

Het hunebed D53 bevindt zich op de Havelterberg, en is met een lengte van bijna 18 meter één van de grootste hunebedden in Nederland. 

Tegelijkertijd met uw bezoek aan de hunebedden is het mogelijk om een fraaie wandeling door de aanliggende natuur van het Holtingerveld te maken.

Adres: Hunebeddenweg – Darp      Website

 

Korenmolen Havelte
Korenmolen, Havelte 

Een typisch Nederlands fenomeen; de molen. Er zijn verschillende molens door het land heen te bezichtigen. In Havelte is het mogelijk om de korenmolen te bezoeken en er meer over te leren. 

geopend op zaterdag 13.00 uur – 16.30 uur
Adres: Molenweg 29, Havelte Website

 

 

holtinger schaapskudde

Holtinger schaapskooi

In het natuurgebied Holtingerveld ligt een schaapskooi. Leuk om een bezoek te brengen met de kinderen. Ook voor volwassenen is er veel te beleven en te leren, bezoek de website voor een overzicht van de activiteiten en workshops. Adres: van Helomaweg 16, Havelte  Website

papliorama

Vlinderparadijs Papiliorama

Kom binnen en geniet van een stukje tropisch Drenthe tussen Hunebed en Havelte.
Wandel door een tropische, overdekte tuin, vol met vrij rondvliegende levende vlinders uit verre landen. Adres: Van Helomaweg 14, Havelte. Website

 

Golf en spel 
Zoekt u naar een activiteit om als groepsuitje of teambonding te doen? Op dit adres kunt u terecht voor een gezellige middag in de buitenlucht. Ook leuk als een sportief familie uitje. Pitch&Putt Golf is sportief plezier voor iedereen vanaf 8 jaar! Zowel voor een beginner als een geoefend golfer is het spelen van Pitch&Putt toegankelijk en uitdagend. Na een korte instructie loopt u de baan op om de eerste bal te slaan. Adres: Weerwille 16 – Ruinerwold Website

DwingelerveldNatuurbeleving Dwingeloo

In het Nationaal Park Dwingelderveld staat het bezoekerscentrum Dwingelderveld. Binnen en buiten kunt u op speelse en leerzame manier kennismaken met de flora en fauna van het Dwingelderveld.  Het nationaal park heeft een zeldzaam grote wijde heide, en leent zich voor fantastische wandelingen. Adres: Benderse 22, Ruinen. Website