Tango

 

21- 23 Juni  Milonga/ wals weekend met Cosima en Mariano      VOLgeboekt!

Een weekend met een van de beste tangoparen van Nederland en Argentinië;  super goede lessen met veel achtergrondinformatie maar ook heel veel plezier. Cosima en Mariano nemen je mee in hun enthousiaste en bevlogen lessen en brengen iedereen op een hoger nivo met heel veel persoonlijke aandacht en positieve feedback. Ze zien alles en doseren hun verbeterpunten op het juiste moment zodat je er iets mee kunt.

zij zijn het hele weekend met de groep en creeren een ongelooflijke vriendschapssfeer waarin iedereen meegenomen wordt

annette@uelenspieghel.nl    Extra; Heerlijke voetmassages van Kyra! zwempak mee voor het Brandeven!

 

 

28- 30 Juni en 2– 5 juli  Andreas Erbsen en Ruth Manonellas uit San Telmo (Buenos Aires) waar ze een tangoschool zijn begonnen (El Taquari) waar oude maestros les geven (El Pipe, Raul Bravo ea) zijn zeer bevlogen docenten en geven al hun kennis vol enthousiasme door. Hun lessen zijn eigenlijk voor gevorderde tangodansers want ze vragen veel van hun leerlingen. (met eindeloos geduld dat wel). Andreas is met name de “enrosque” specialist wat mannen zon sierlijke machoexpressie geeft. Ruth hamert op versieringen en rust niet totdat ze deze (savonds op de milongas) terugziet bij de volgers! Ik heb ze in Gerona ontmoet (via Tonny) en ben erg blij dat ik ze naar nederland heb kunnen halen.

Ruth is in Tucaman geboren en zal ook voor liefhebbers een workshop Arg Folklore geven (Chacarera, Zamba)

Van hun kun je heel veel leren en hun lessen lopen eindeloos uit en ook na de les blijven ze betrokken en behulpzaam! Het worden vrienden van je en menig leerling is al bij hun uitgenodigd in San Telmo  Dit is wat Arnold zei; “Hoi Annette, dat is toch kras… gaan we helemaal naar BsAs om les te hebben van dit duo, komen ze nu gewoon naar Drenthe… Niet te geloven. Je begrijpt dat we dus heel graag mee willen doen!”

Je kunt kiezen voor het weekend ; de midweek of beide (met 40 euro korting!) Het weekend kost 245 euro De midweek 295 en samen 495 all incl.

https://www.youtube.com/watch?v=lvEv03nwwEs

 

5- 7 Juli

Workshops Tango Salon door Jose Carlos Romero Vedia en Willemijn van der Linden rechtstreeks uit Buenos Aires

Deze enthousiaste dansers geven in hun lessen de volledige aandacht aan de omhelzing en connectie van het danspaar. Hoe verbeter je je verbintenis met de ander? Welke adorno’s kun je toevoegen zonder de connectie met de ander en/of de muzikaliteit te verliezen? Tips en aandachtspunten voor dansers die graag mooi én comfortabel in de milonga willen improviseren.

 

Jose Carlos Romero Vedia debuteerde in 1989 in het bekende en alom geroemde Argentijnse tv-programma “Grandes valores del tango”. Hij danste in gerenommeerde tango theaters in Buenos Aires en reisde onder meer naar Japan, Berlijn en Californië, en doorkruiste een groot deel van zuid-Amerika met zijn tango. Sinds 1997 runt hij de straatshow Florida Lavalle Tango, waar inmiddels vele nationale en internationale dansers aan hebben deelgenomen (de show bracht tot zover maarliefst acht wereldkampioenen voort).

Willemijn van der Linden heeft in 2005 haar leven in Nederland achter zich gelaten om zich in Buenos Aires volledig te wijden aan haar passie: de tango. Inmiddels is ze professioneel danseres en werk ze samen met de grootheden uit de lokale tango scene in verschillende shows, waaronder “Florida Lavalle Tango”. Samen met Jose Carlos trad ze op in vooraanstaande milonga’s van Buenos Aires, reisde meermalen naar Chile en geeft ze tangoles aan (Nederlandse) toeristen.

 

 

15- 19 Juli Midweek met Rob en Inez
Zij staan garant voor een leerzame, dansante en gedegen lessen
Thema deze week is

(volcadas en colgadas) neo 

5 dagen heerlijk verdiepen in pure tango en elke avond milonga en grote kans dat Rob met je danst!

heerlijke veg maaltijden en een barbecue avond in gauchostijl 10 Workshops met heerlijke lessen van deze zeer ervaren tango-docenten. Verrassende speelse figuren, versieringen en off balance; technieken waarin ze uitgaan van het natuurlijke van de beweging. Veel persoonlijke aanwijzingen.
Vrijdagavond draait DJ Joop.
Aanmelden bij annette@uelenspieghel.nl Prijs 495 euro (kamperen 440 )

 

23 – 25 augustus Tango weekend met Cosima en Mariano 

Een sfeervol weekend met een van de beste docenten van Nederland en Argentinië waarin je een enorme sprong vooruit maakt terwijl je gelijkertijd een heerlijk weekend weg bent Meestal is er ook een thema gerichte lezing van Mariano met interessant beeldmateriaal en een les ladystiling van Cosima. Zij nemen je mee in de wereld van de pure tango en het is fijn om van hun te leren omdat ze ook heel persoonlijk corrigeren op een prettige manier. Het zijn lessen die je niet snel vergeet en tips die je mee kunt nemen om je techniek te vervolmaken.

Thema;Hoe  dansen we op de muziek van Pugliese in volle salons, met tempowisselingen, pauzes en rithmische accenten! Dit is alweer de negende editie van onze ‘Pugliese’ weekends. Voor alle ‘Pugliesianos’, en voor alle dansers die zijn muziek beter willen leren kennen een absolute aanrader!

 

NEO-TANGO weekend met Ezequiel en Lydia
Fr 6-8 september (za avond open salon met live muziek van “Tango Comodo”)
Ezequiel Sannuci & Lydia are specialized in this style with a well-founded base in traditional tango. They will teach their special modern tango moves, offering extraordinary combinations so that you can experience different dynamics in your dance.
Come in the flow of Neo tango! Price 260 (all incl) Bookings info@uelenspieghel.nl Zie ook YouTube: https://youtu.be/krGkk9SBzo4
Meer informatie over ons: http://tangonow.nl/en/about-us
 

20- 22 september TANGO EN MILONGA met Natalia & Augustin september

Ze zijn zo jong en zo goed! Hun lessen zijn een ervaring (lessen zonder woorden of muzikaliteit herkennen dmv drama en milongalessen met zoveel plezier en energie waardoor je meteen ziet dat dit puur is en geen persiflage. Zij brengen een revolutie teweeg in tangoland en bereiken ook de jongere dansers. En toch zo bescheiden. Een weekend met hun is een ervaring Zij beschouwen hun leerlingen als vrienden en dansen savonds met iedereen en hoeven geen shows te geven. Je kunt je al opgeven bij annette@uelenspieghel.nl (want dit zal ook snel vol zijn!)
——————————————————————————————————————————————————–

TANGO DINSDAGAVOND is verplaatst naar Diever (dorpje verderop)

Tango: Dans van het hart
Ànnette en Hans Uelenspieghel 2011 klein

Beginnersles gaat binnenkort weer starten.
Docent: Hans van den Brink Informatie:  06 244 052 97
Klik hier voor 2015 video Uffelter dorpsfeest