Omgeving

 

 

Biologische Markt Frederiksoord

Elke zaterdagochtend tussen 9.00 en 13.00 kunt u uw boodschappen doen op de biologische markt in het hart van Frederiksoord. Een gezellige ontmoetingsplek voor het Huis van Weldadigheid (Museum De Proefkolonie). U vindt hier een gevarieerd aanbod van verse groenten en fruit, kruidenierswaren, brood en banket, kaas en vlees. Iedere eerste zaterdag van de maand is er een kraam met Griekse producten en af en toe zijn er kramen met kleding, wijn, tuingereedschap, bloemen en Sleepybagzzz. Ook bij slecht weer gaat de markt gewoon door en de sfeer is altijd goed. Welkom!

Majoor van Swietenlaan 1a, 8382 CE  Frederiksoord

 

Boerderijwinkel ‘De Noaberhoeve’

Een biologisch dynamische zorgboerderij in Echten. Met veehouderij, tuinbouw en een leuke winkel. Woe, vrij en za is de boerderijwinkel geopend.

www.naoberhoeve.nl

 

De Maatschappij van Weldadigheid

Kom naar de Koloniën van Weldadigheid. Struin door de natuur en wandel in de voetsporen van de paupers. Ga 200 jaar terug in de geschiedenis. Daar waar Generaal Johannes van den Bosch in 1818 de Maatschappij van Weldadigheid oprichtte. Bezoek Frederiksoord, Wilhelminaoord, Willemsoord, Veenhuizen en Ommerschans. Tot op de dag van vandaag zijn de sporen van zijn gedachtegoed hier nog terug te vinden.

NIEUW-WELKOM TOEN, WELKOM NU

De Bospub

De Bospub is een favoriet eetplekje in de omgeving. Erg landelijk met een gezellig terras in het bos, aan de rand van een prachtig natuurgebied. Geopend in het weekend.

www.bospub.nl

 

Natuurwater

Er is volop schoon natuurwater in de omgeving om te zwemmen en recreëren. Het Brandeven (voor stilteliefhebbers) is een paradijselijk ven midden in het bos.  De locatie is vlak achter de Uelenspieghel, op ongeveer 20 minuten loopafstand.

Zin in een wat grotere zwem excursie? Het Blauwe meer is een zandafgraving met helder blauw water, zeldzaam blauw voor Nederlandse begrippen. Te bereiken met de auto (20 min) of ongeveer 45 min met de fiets.

Voor een kano avontuur kunt u terecht bij strand nijstad, vlakbij Hoogeveen. www.strandnijstad.nl.

Hunebedden, Havelte

Ze zijn imposant om te zien, en ademen een mystieke sfeer uit. Op slechts  een kwartiertje fietsafstand vanaf de Uelenspieghel kunt u deze bijzondere stenen uit de geschiedenis bewonderen. Grafstenen of rituele tombes, wat voelt u bij een bezoek?

Het hunebed D53 bevindt zich op de Havelterberg, en is met een lengte van bijna 18 meter één van de grootste hunebedden in Nederland.

Tegelijkertijd met uw bezoek aan de hunebedden is het mogelijk om een fraaie wandeling door de aanliggende natuur van het Holtingerveld te maken.

Adres: Hunebeddenweg – Darp      Website

 

Korenmolen, Havelte

Een typisch Nederlands fenomeen; de molen. Er zijn verschillende molens door het land heen te bezichtigen. In Havelte is het mogelijk om de korenmolen te bezoeken en er meer over te leren.

geopend op zaterdag 13.00 uur – 16.30 uur
Adres: Molenweg 29, Havelte Website

 

 

 

Holtinger schaapskooi

In het natuurgebied Holtingerveld ligt een schaapskooi. Leuk om een bezoek te brengen met de kinderen. Ook voor volwassenen is er veel te beleven en te leren, bezoek de website voor een overzicht van de activiteiten en workshops. Adres: van Helomaweg 16, Havelte  Website

 

Vlinderparadijs Papiliorama

Kom binnen en geniet van een stukje tropisch Drenthe tussen Hunebed en Havelte.
Wandel door een tropische, overdekte tuin, vol met vrij rondvliegende levende vlinders uit verre landen. Adres: Van Helomaweg 14, Havelte. Website

 

Natuurbeleving Dwingeloo

In het Nationaal Park Dwingelderveld staat het bezoekerscentrum Dwingelderveld. Binnen en buiten kunt u op speelse en leerzame manier kennismaken met de flora en fauna van het Dwingelderveld.  Het nationaal park heeft een zeldzaam grote wijde heide, en leent zich voor fantastische wandelingen. Adres: Benderse 22, Ruinen. Website