Huidige expositie


LAMPEN EN NATUURFOTO’S VAN MARGA
DAMMAN

Sfeervolle expo ; dagelijks geopend

In de Uelenspieghel zijn sfeervolle lampen en originele natuurfoto’s van Marga Damman uit Zeist te zien. In de natuur gaat Marga op zoek naar kleur, vorm, licht en sfeer. Zij maakt daar foto’s als waren het schilderijen. Met behulp van de elementen zoals ze ter plekke aanwezig zijn, fotografeert zij door tot zij uiteindelijk de definitieve compositie en afbeelding op haar scherm zichtbaar heeft. Precies als met een schilderij, tot het moment dat je zegt, dit is wat ik wil en nu niks meer er aan doen. Zij wil dat unieke gevoel en moment van samenwerking tussen natuur en kunstenaar behouden en verandert niets meer aan de afbeelding.  Foto: Blad in Vijverhof.
Zie ook  https://margadamman.jouwweb.nl/


HOUTKUNST-CHRISTINE LANGERHORST

Sfeervolle opening 2e Kerstdag om 16.00
Bomen zijn essentieel voor het leven op aarde. Op economisch, ecologisch en sociaal gebied.  Vrijwel iedereen zal het daarover eens zijn. Over het materiaal hout wat zij leveren en wat daarmee allemaal mogelijk is veel bekend, inclusief de heerlijke warmte van een houtvuur. Maar wat hout voor de kunstenaar die ermee werkt betekent, weten maar weinig mensen. Voor beeldhouwers is hout vaak een intensief zoeken naar hoe men samen kan werken met wat in de boom is ontstaan aan vorm en structuur en dat wat de kunstenaar zelf aan ideeën wil in brengen. Voor mij geldt dat net zo. Uit respect voor wat de boom heeft gedaan, lukt het me maar zelden om een stuk hout een eigen idee op te dringen, maar richt ik me naar de tekening, groeivorm en wat er in een stuk hout heel speciaal is.
Een boekvorm is daar zeer geschikt voor omdat deze tegelijk aangeeft dat een boom een verhaal heeft. Daarom maak ik graag boeken van bomen die heel oud zijn want die hebben veel te vertellen. Alles wat ze hebben meegemaakt is terug te vinden in de boom. Uiteraard valt er veel af te lezen uit de jaarringen, maar voor mij zijn vergroeiingen en verwondingen altijd heel interessant om daarin te ontdekken hoe een boom daarmee is omgegaan. In zijn binnenste wordt een boom er alleen maar mooie door; nooit lelijker!

Dat te laten zien is in mijn werkstukken mijn ‘missie’.   Zie fotopagina