Huidige expositie


Expositie van Tangoschilderijen van Caryn Spain

Sfeervolle opening; zondag 13 september om 17.30 met live muziek (Cubria) en tangoshow

Kustenares Caryn Spain

Vrijheid, frisheid, emoties en beweging zijn woorden die gebruikt worden om Caryn’s kunststijl te beschrijven. Vanuit een lange rij van kunstenaars van haar moeder- en vaders’ kant, is ze autodidact en net begonnen met haar schildercarrière in Nederland. In Amerika geboren, werd ze aangetrokken om naar Nederland te emigreren voor de mensen, levensstijl, licht en toegang tot de penseelstreken van de Hollandse Meesters. Ze is deelnemer aan de Color Field Preformance en heeft een privé attier in Oude Ade waar je wekelijks lessen of workshops over “Freedom in Art” kunt volgen en haar collectie op afspraak kunt bekijken.

(Studio open by appointment)

carynspain@openarts.nl

 


HOUTKUNST-CHRISTINE LANGERHORST

Bomen zijn essentieel voor het leven op aarde. Op economisch, ecologisch en sociaal gebied.  Vrijwel iedereen zal het daarover eens zijn. Over het materiaal hout wat zij leveren en wat daarmee allemaal mogelijk is veel bekend, inclusief de heerlijke warmte van een houtvuur. Maar wat hout voor de kunstenaar die ermee werkt betekent, weten maar weinig mensen. Voor beeldhouwers is hout vaak een intensief zoeken naar hoe men samen kan werken met wat in de boom is ontstaan aan vorm en structuur en dat wat de kunstenaar zelf aan ideeën wil in brengen. Voor mij geldt dat net zo. Uit respect voor wat de boom heeft gedaan, lukt het me maar zelden om een stuk hout een eigen idee op te dringen, maar richt ik me naar de tekening, groeivorm en wat er in een stuk hout heel speciaal is.
Een boekvorm is daar zeer geschikt voor omdat deze tegelijk aangeeft dat een boom een verhaal heeft. Daarom maak ik graag boeken van bomen die heel oud zijn want die hebben veel te vertellen. Alles wat ze hebben meegemaakt is terug te vinden in de boom. Uiteraard valt er veel af te lezen uit de jaarringen, maar voor mij zijn vergroeiingen en verwondingen altijd heel interessant om daarin te ontdekken hoe een boom daarmee is omgegaan. In zijn binnenste wordt een boom er alleen maar mooie door; nooit lelijker!

Dat te laten zien is in mijn werkstukken mijn ‘missie’.   Zie fotopagina