Deelnemen_Overnemen

Deelname in of overname van “De Uelenspieghel”

De Uelenspieghel is een groepsaccomodatie met natuurcamping in Uffelte, Drenthe. Wij, de eigenaren, willen het rustiger aan gaan doen en zouden anderen bij het bedrijf willen betrekken. Door het vertrek van de huidige beheerder wordt dit actueel.

De Uelenspieghel is idyllisch gelegen naast het natuurmonument “De Ootmaanlanden”. De oppervlakte is plm. 2 ha. De oud-Saksische boerderij is van binnen geheel verbouwd. Eén deel wordt gebruikt voor groepsactiviteiten en overnachting. In het andere deel wonen wij. Daarnaast is er een beheerderswoning, een aantal huisjes met recreatieve bestemming, een amfitheater, een boomgaard en een moestuin. Zie www.uelenspieghel.nl .

Deelname door anderen zou kunnen gebeuren door het vormen van een kleine woongroep waarbij ieder een aantal taken van het bedrijf op zich neemt.

Een andere manier om te minderen is om de groepsaccomodatie op te heffen. In dat geval komt de helft van de boerderij beschikbaar als riante huurwoning met mogelijke praktijkruimte, alsook de beheerderswoning (een rietgedekte voormalige schaapskooi).

Een derde optie is dat iemand de gehele exploitatie overneemt. De laatste optie is de verkoop van het gehele eigendom.

De uiteindelijke invulling hangt af van de geïnteresseerden.

U kunt bellen naar 0521-351331 / 351077  of mailen naar gert@uelenspieghel.nl.

 

Annette en Gert van der Steen,

De Uelenspieghel, Winkelsteeg 5, 7975 PV  Uffelte.

10 juli 2015